מצרכים:
• 5 כוסות קמח
• קורט מלח
• 4 כפות סוכר
• 30 גרם שמרים טריים
• 1.5 כוסות חלב
• 50 גרם מרגרינה לאפייה- כדאי להשתמש ב"מחמאה"
• 3 חלמונים
אופן ההכנה:
• ממיסים את המרגרינה בתוך החלב (לעצלנים שביניכם - דקה וחצי במיקרוגל תעשה את העבודה) ומצננים.
• מכינים מהשמרים "ראש עיסה":
• ממיסים את השמרים במעט מים,ומערבבים בכף עץ עם מעט סוכר עד שנוצרת עיסה חלקה
• מוסיפים מעט קמח ומערבבים עד שמתחיל להיווצר בצק נוזלי.
• מתחילים בפעולה של גירוד דפנות הכלי למרכז בעזרת לקקן ופיזור שכבה דקה של קמח מלמעלה.
• מניחים במקום חמים אך לא חם,עד שנוצרים סדקים בשכבת הקמח שפיזרנו.
• כעת ראש העיסה מוכן להמשך העבודה.
• שמים בקערה (או במיקסר) מעט מלח, את הקמח והסוכר.
• מוסיפים את ראש העיסה על הקמח ומערבבים (היזהרו ממגע ישיר של מלח או שומן עם השמרים)
• מוסיפים את תערובת החלב והמרגרינה ומערבלים במיקסר / מערבבים ידנית עד לקבלת בצק אחיד.
• מכסים במגבת, מניחים במקום חמים ומתפיחים עד להכפלת נפח הבצק.
• לאחר סיום התפיחה, לשים את הבצק ומרדדים אותו לעלה בעובי של 1-1.5 ס"מ.
• בעזרת כוס קורצים את הסופגניות בגודל הרצוי ומניחים להתפחה על גבי מגבת.
• מחממים שמן כך שיהיה חם אך לא רותח. הסוכר שבסופגניות יכול להשרף בשמן רותח, בעוד הבצק ישאר לא אפוי
.
• לאחר סיום תפיחת הסופגניות זורקים אותן לשמן החם ומטגנים על להבה נמוכה.
• בודקים סופגניה ראשונה לראות שהיא עשויה כיאות מבפנים
• מוציאים מהשמן ומניחים במסננת, או על נייר סופג.
• מזריקים לסופגנייה את המילוי הרצוי (ריבה / ממרח שוקולד / ריבת חלב)
• מפזרים אבקת סוכר בעזרת מסננת
בתיאבון, וחג חנוכה שמח!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.